Trianoni tárlat

Trianon kiállítás

2009 július végéig volt megtekinthető Vencsellei István fotóművész TÉR-KÉP-IDŐ című, Trianon évtizedeiről szóló fotókiállítása a debreceni Kölcsey Központ kiállítótermében. Az alkotó születésének 75. évfordulójára rendezett retrospektív tárlatot Jókai Anna Kossuth-díjas író, és Kósa Lajos debreceni polgármester nyitja meg, köszöntőt mond Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke. Közreműködik Kóti Árpád Jászai-díjas színművész, és Kriszta Kinga énekművész.

A debreceni fotográfia meghatározó alakja a megnyitó napján ünnepli születésének 75. évfordulóját. A jeles alkalomra kilencven képből álló, az életművet átfogó gyűjteményes kiállítással készült, amelynek középpontjában a fotográfia eszközeivel megfogalmazott 20. századi magyar sorskérdések állnak.

A Trianon évtizedei alcím és a kilencven kép arra utal, hogy a hagyományos Magyarországot kilencven éve, 1919-ben szakították darabokra – a későbbi hivatalos békeszerződés már erre a döntésre ütött pecsétet – nyilatkozta az MNO-nak a fotográfus.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online – Trianoni tárlat + Képek.

A bejegyzés kategóriája: Művészet
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>