Jól szerepeltek a szekszárdi borok Londonban

Decanter World Wine Award

Decanter World Wine Award

A Szekszárdi borvidék borászai és borai jó eredményt értek el Londonban, a világ egyik legnagyobb, évente megrendezett borversenyén, a Decanter World Wine Awardson.

A 2009-es megmérettetésen a szekszárdiak közül a legeredményesebb a Baron Von Twickel Szőlőbirtok volt, amely ezüstérmet nyert 2006-os évjáratú Baronesse Tereza cuvée-jével.

Emellett bronzérmes lett a Bodri Pincészet 2007-es Merlot válogatása, a 2006-os évjáratú Domaine Gróf Zichy bikavér, valamint a Szent Gaál Pincészet 2006-os Bikavér válogatása.

A londoni versenyre öt földrészről több ezer borász küldi el a legjobbnak gondolt borát, és a világ legelismertebb szakértői döntenek a díjak odaítéléséről. A magyar pincészetek összesen 58 bora szerzett elismerést. A legeredményesebb magyar borvidék Tokaj lett, az ottani termelők egy nagydíjat és három aranyérmet is hazahoztak.

Forrás: MNO Magyar Nemzet Online – Jól szerepeltek a szekszárdi borok Londonban.

A bejegyzés kategóriája: Gasztronómia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>