Olimpikonok a Föld megmentéséért


A Szentendrén rendezendő III. Magyarországi Klíma Csúcs bevezető eseményeként a Klíma Klub a Magyar Olimpiai Bizottsággal összefogva nagyszabású akciót szervezett, „Olimpikonok a Föld megmentéséért” – jelszóval. Az Olimpiai Bajnokok Klubja elnökével az élen közel száz aranyérmes, és dobogós helyezett gyülekezett a Clark Ádám téren, a Lánchíd budai hídfőjénél.
Köteles Erzsébet tornásznő és Szondy István öttusázó a két legidősebb bajnok az elsők között érkezett. De az öttusázó Balogh Gábor és Martinek János, a vívó Rejtő Ildikó , Sákovicsné Dömölky Lídia és Tordasi Ildikó, a vízilabdázó Ambrus Miklós, a birkózó Varga János és Gedó György ökölvívó sem hiányzott. A labdarúgókat Göröcs János és Komora Imre, az atlétákat Antal Márta képviselte.

Majd a Duna áradása miatt a Lánchídra tervezett felvonulás elmaradt, illetve a menet csak a gyalogátkelőn sétált a pesti hídfőhöz, a Magyar Tudományos Akadémia elé.

A résztvevőket az Európai Unió országainak népviseletébe öltözött fiatal lányok vezették, és a sort az olimpiai iskolák, a Csanádi Árpád, a Csík Ferenc, a Hajós Alfréd és a Szentgyörgyi Albert iskolák tanulói követték.

A Klíma Klub vezetője köszöntötte a szép számmal egybegyűlteket, és azt hangoztatta, hogy a környezet védelme, a fenntartható fejlődés, napjaink egyik legfontosabb társadalmi feladata., amiből mindenkinek részt kell vállalnia jövőnk érdekében.
A főpolgármester-helyettes rövid szónoklatában azt emelte ki, hogy a főváros minden lakójának át kell érezni a környezetvédelem fontosságát, s nem látványos cselekedetekről, hanem apróságnak tűnő tettekkel kell hozzájárulni e feladat sikeréhez.

Az olimpikonok nevében Nagy Tímea kétszeres aranyérmes és Kozmann György világbajnok, bronz érmes olimpikon szólt az egybegyűltekhez.

“Örülök annak, hogy ilyen szép számmal, ilyen sokan részt vettünk ezen az eseményen. A környezet védelmét a nemzetközi olimpiai mozgalomban is a fontos feladatok egyikének tartják.  Példát szerettünk volna mutatni az akcióban való részvétellel, hiszen a környezet védelme, közös ügyünk, jövőnk egyik záloga” – összegezte véleményét az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke.

Olimpikonok a szinpadon

A bejegyzés kategóriája: Sport, Természet
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>